Un tomb pel Jordà

 

 

 

 

 

 

 

 

Passejada tranquil·la per recórrer la Serra d’en Jordà, inclosa en l’Espai d’Interès Natural del Tossal Gros de Miramar.

Temps: 2h 47’

Distància: 10 Km

Sortirem de Figuerola del Camp pel carrer Verge de l’Esperança i enllaçarem amb el camí dels Horts. Per la banda solana, enfilarem el camí ombrejats per un alzinar de gran bellesa fins a l’Era del Caterí, al cap d’amunt de la carena. Els senglars s’han fet senyors d’aquest meravellós indret. Continuarem, per l’obaga; agafarem un sender envoltat d’una munió de grèvols espectaculars que ens durà fins gairebé al coll de Coloma.

Aquí podrem decidir si tornem a Figuerola per la pista o bé ascendim, pel sender que ressegueix la cinglera, a la muntanya més alta de la serra de Miramar: el Tossal Gros de 867 m, o Tossal de Sant Jordi, conegut més planerament pel Morrot – del mateix Sant. No cal dir que la pujada al cim és del tot recomanable, tant per la bellesa dels paisatges que des de dalt s’albiren, com pel gran valor natural de l’indret. La baixada és de cara al castell de Prenafeta fins al coll homònim i d’aquest la pista, que coincideix amb el GR-175 la Ruta del Cister, va planejant fins al poble de Figuerola del Camp.

Al llarg del recorregut trobarem plafons informatius de l’itinerari de natura referents a la vegetació, la fauna, la flora, la geologia; etc. Escolliu l’itinerari que escolliu, ja veureu com quedareu gratament sorpresos d’un dels racons més ben conservats de l’Alt Camp.