MIRADOR

El poble mil·lenari de Figuerola del Camp, s’alça damunt un petit turó situat a 495 m d’altitud, fet que determina una trama urbana de petits carrers, en bona part costeruts, al capdamunt dels quals, a la zona coneguda com el Castell, hi havia una fortificació actualment desapareguda. Des d’aquest Mirador hom pot gaudir d’una esplèndida panoràmica de l’extensa plana del Camp de Tarragona, dels camps de cultiu i nuclis de població fins a la costa de la mar Mediterrània.

MIRADOR

El pueblo milenario de Figuerola del Camp, se levanta encima un pequeño cerro situado a 495 m de altitud, hecho que determina una trama urbana de pequeñas calles, en buena parte empinados, en lo alto de los cuales, a la zona conocida como el Castillo, había una fortificación actualmente desaparecida. Desde este Mirador se puede disfrutar de una espléndida panorámica de la extensa llanura del Camp de Tarragona, de los campos de cultivo y núcleos de población hasta la costa de la mar Mediterránea.

LOOKOUT

The millennial town of Figuerola del Camp rises on a small hill located at 495 m altitude, a fact that determines an urban plot of small streets, mostly steep, on top of which, the area known as the Castle , there was a fortification now defunct. From this viewpoint you can enjoy a splendid panoramic view of the vast plain of the Camp de Tarragona, the fields of culture and population centers to the coast of the Mediterranean Sea.

El poema

BARANA MASSA AMUNTA
Terrassa de cal versaire

Terrassa de teulades i teulades,
boiroses llunyanies ran de mar,
conreus i nius de cases isolades
i pobles escampats sobre l’atzar.

I, sota un cel blavós d’hores enceses,
o negre, o roig per l’anima del llamp,
la barana on recolzo les febleses
em mostra el que per mi va ser l’Alt Camp.

Mil camins delitosos on la passa
no tornarà a petjar sota el meu peu;
aquest esguard llunyà ja em pesa massa
i sols com un miratge només veu.

Barana, massa amunt per al meu cos…
En cada graó deixo un somni clos!