CASTELL DE MIRAMAR

Les mencions més antigues del castell de Miramar són de la segona meitat del segle XII. Actualment no en queda cap resta, a excepció d’unes escales fetes a la pedra. Possiblement era una torre de defensa. A les fonamentacions dels edificis més antics del llogarret construïts al cingle, s’hi han trobat blocs de pedra carejada que podrien ser del castell.

CASTILLO DE MIRAMAR

Las menciones más antiguas del castillo de Miramar son de la segunda mitad del siglo XII. Actualmente no queda ningún resto, a excepción de unas escaleras hechas a la piedra. Posiblemente era una torre de defensa. A las fundamentaciones de los edificios más antiguos del villorio construidos al risco, se han encontrado bloques de piedra *carejada que podrían ser del castillo.

CASTLE OF MIRAMAR

The oldest mentions of the castle of Miramar of the second half of the XII century. Currently there is no remainder, an exception of some stairs made of stone. Possibly it was a defense tower. To the foundations of the oldest buildings of the villorio built on the cliff, blocks of stone have been found that can be of the castle.

El poema

ÀLIGA DE ROCA
Miramar

Com àliga de roca, sobirana,
ben dret sobre el penyal, talment un far,
contempla Miramar tota la plana
i tot l’Alt Camp. I, al fons, mira la mar.

Els boscos li acaronen la muntanya
I un doll frescal li raja sota els peus,
I, a dalt del niu, damunt d’una peanya,
ens parla un sant romànic, sense veus.

El seu carrer, refet amb quatre cases,
respira encara un bleix medieval;
i si aboqueu el cos sobre les rases,
tindreu ales als ulls, volant molt alt.

Posa passes als peus i endalt l’esguard,
i enfila’t fins al cor de Miramar!